Кралство Мароко подкрепи концерта на джаз принцесата Инди Зара у нас

Кралство Мароко подкрепи концерта на джаз принцесата Инди Зара у нас
A A+ A++ A

Концертът на пустинната джаз принцеса Инди Зара у нас получи подкрепата на кралство Мароко. Събитието е на 16 октомври.

Родното Мароко вдъхновява и втория албум на звездата - „Homeland“. Посланикът на страната у нас Латифа Ахарбаш обяви, че застава зад събитието, като то ще премине под патронажа на посолството на Кралство Мароко в София.

Инди Зара е най-популярната мароканска певица. При гостуването в София тя ще представи културата на своята страна. От посолството обещават и допълнителни прояви.

Инди Зара идва в България за втори път на 16 октомври в Sofia Live Club заедно с бенд от шест души, които са изявени имена от соул и джаз музиката. Номадската принцеса е еднакво искрена и чувствена, a публиката обожава дълбоките й вокали и страстната й музика. Тя успява да докосне емоциите на радост или тъга. Блендата й е изключително приятна за ухото с елементи на соул, джаз и реге. Да я чуеш на живо е едно разпалващо изживяване, което клубният живот на столицата ще помни дълго.

Инди Зара е певица и актриса от френско-марокански произход. Повечето от песните й са на английски, но тя пее също на френски и берберски език. Музикалните критици често я сравняват с Бет Гибънс от Портисхед, Ману Чао, Пати Смит и Нора Джоунс. Тези изпълнители, както и много други, силно са повлияли на творчеството на Инди Зара, което не може да бъде класифицирано само в един-единствен музикален стил.

До 2005 вече има написани 50 авторски песни, но трябва да почака още малко преди да ги издаде. През 2009 г. излиза първото й EP, в което са включени четири парчета – “Beautiful Tango”, “Oursoul”, “Try” и “Stand Up”. Година по-късно се появява дебютният й албум “Handmade”, издаден от най-престижния лейбъл за джаз музика в света – Blue Note.

#Мароко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници