Москов призова да притихнем пред доблестта на българския лекар

Москов призова да притихнем пред доблестта на българския лекар
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На 15 август, събота, точно в 12 часа да притихнем в минута мълчание пред доблестта и високия морал на българския лекар. За това призовава министърът на здравеопазването д-р Петър Москов в обръщение по повод Деня на спасението, който ще се отбележи утре.

В краткото си обръщение Москов припомня повода - на тази дата, преди половин век, 26-годишният д-р Стефан Черкезов изнася от горящ автобус 47 души и спасява живота им. На следващия ден самият той умира от раните си.

"Саможертвата на д-р Черкезов е доказателство, че нашата професия е не само най-хуманната, както тривиално сме свикнали да я определяме, но е най-вече призвание и дълбоко лично усещане за дълг, което ние, лекарите посрещаме достойно. Затова днес е ден за поклон, но и ден за гордост и професионално самочувствие" се казва в обръщението на министър Москов към съсловието и към цялото българско общество.

"Поклон пред подвига на д-р Стефан Черкезов и на всички български герои, жертвали без колебание собствения си живот, за да спасят чуждия", завършва текстът.

#Петър Москов #лекар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници