Втори час шофьор на цистерна виси на 128 м от виадукт на магистрала "Хемус

Втори час шофьор на цистерна виси на 128 м от виадукт на магистрала "Хемус
A A+ A++ A

Два часа шофьорът на авариралата на 37-и км на магистрала "Хемус" цистерна все още е в кабината, която виси през моста. Организирана е спасителна акция за извеждането му и изтегляне на цистерната, от която тече гориво.

Единият от спасителите е успял да влезе вътре в кабината, съобщи бТВ. Има и лекарски екип с готовност да окажат медицинска помощ на шофьора. Не е ясно какво е състоянието му след дългия престой в цистерната, която виси от 128-метровия виадукт с кабината надолу.

Пожарникарите обливат цистерната с вода.

Превозното средство се е движело към София, но рязко е сменило курса си, навлязло е в насрещното платно и се е преобърнало. По първоначална информация има 30 тона газ.

Опасността от взрив е реална.



Движението и в двете посоки е временно спряно, докато цистерната бъде изтеглена.

Част от цистерната виси през моста и по информация на свидетели от нея тече гориво. В момента експерти източват част от горивото.



„Временно е ограничено движението в двете посоки за всички МПС по АМ „Хемус” при 37 км поради самокатастрофирала цистерна. Водачите изчакват на място”, съобщиха от АПИ.

Патрули на "Пътна полиция спират автомобилния поток в двете посоки по магистралата, съобщиха от МВР.  

Трафикът в посока Варна се спира при с. Яна, в обратната посока – към София, превозните средства се спират в района на Ябланица.

Към мястото на произшествието са насочени специализирани екипи от пожарникари и спасители, както и на "Пътна полиция".

В района е организирана спасителна операция. Ръководителите на екипите се обръщат към пътуващите с апел за търпение и разбиране, докато траят спасителните действия и обслужването на местопроизшествието.


#цистерна #Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници