Владимир Каролев: Само у нас коли и джипове се катерят в национални паркове

Владимир Каролев: Само у нас коли и джипове се катерят в национални паркове
Снимка: Владимир Каролев
A A+ A++ A

Само в България и други пост-соц държави - опашки коли, джипове и микробуси се катерят в национален парк, дори и когато лифтовете имат капацитета да обслужат търсенето. Този градеж на такава пътна инфраструктура в планините си е типичен признак за безумната социалистическа индустриализация.

В Западния свят планините се щадят като се строят лифтове, а пътища, мостове и паркинги не само че не се правят, но и се затварят. Преди три месеца имах гости от Германия и ми разказваха как пътища между техни курорти се затварят и се правят лифтови магистрали, така че реално автомобилен транспорт в гората изобщо да няма. Ние отново сме наопаки и правим всичко по селяндурски. А за нашите партийни еколози, които предлагат да пуснем ЖП линия и автобуси в националните паркове и горите, вместо лифтове, изобщо няма какво да коментирам - малоумна, корумпирана и продажна работа.

Това е то криворазбраната екология и андрешковщина на хора, които още не са осъзнали колко малка е тази държава и че няма как да прецакаш съседа си (съседния курорт), а ти да си добре.

Позицията на икономиста Владимир Каролев е публикувана на страницата му във Фейсбук.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници