Фандъкова обещава до 15 септември София да бъде "отпушена"

Фандъкова обещава до 15 септември София да бъде "отпушена"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи в сутрешния блок на бТВ, че ремонтите в София са сериозни, но само по този начин може да се подобри инфраструктурата.

"Най-сериозен е ремонтът на "Цариградско шосе". Миналата година ремонтирахме 2,5 км, а тази година още 9 км. Всички ремонти на всички обекти са в срок, някои ремонти дори вървят предсрочно. Целта е до 15 септември София да бъде отпушена. Ремонтът на "Руски паметник" се движи в срок. Успяхме да пуснем трамвая вече", посочи кметът на столицата.

Тя обясни, че е започнат ремонт на отсечката от бул. "Витоша"- от НДК до бул. "България", който трябва да е готов до началото на септември. По думите и градинката и районът около НДК е отделен проект, който трябва да завърши до края на годината. За догодина ще остане само плочника пред сградата на НДК, тъй като имало технически проблеми и ремонтът не може да започне.

"От тази година започнахме и по-масираното влизане в кварталите. Тази година изграждаме изцяло и ремонтираме 30 вътреквартални улици. В "Лозенец" например има много сериозен ремонт на преносната мрежа на "Топлофикация". Два месеца преди това Софийска вода разкопаха. Много е трудно да ги синхронизираме да извършват ремонтите си заедно, защото това е свързано с много сериозни инвестиции. Столичната община се е ангажирала изцяло да се преасфалтира улиците в квартала и се надявам до края на септември да са готови всички. Имам инфрормация, че вече дори е започнало преасфалтирането на "Галичица" и "Майор Томпсън", каза още Фандъкова.

Тя добави, че до края на август трябва да бъде пуснато движението и по бул. "Черни връх". Фандъкова обясни, че в момента текат отчуждителни процедури на имоти и след нова година ще започне и разширяването на булеврда в горната му част- от ул. "Сребърна" до "Околовръстното шосе".

В ефира майки се оплакаха, че градът е непроходим за детски колички. Както на повечето тротоари, така и в подлезите и изходите на метростанциите, където поставените рампи за детски колички не им вършат работа.

"Напълно разбирам майките. Зная какви са предизвикателствата. Това, което правим е да компенсираме старата инфраструктура. Това са стари рампи, които не вършат работа. Ще се постараем колкото можем повече асансьори да изградим, защото е много по-удобно", каза Фандъкова.

Тя допълни, че скоро започва изграждането на нова отсечка на метрото от Малък градски театър "Зад канала" до "Красно село", където финансирането е подсигурено. След това започва работата и по изграждането на метрото до "Овча купел".

По думите й София има нужда от работа като приоритетите трябва да са за по-чист въздух, за околна среда, детска градини и градски транспорт. 

#Йорданка Фандъкова #София #столица #метро #НДК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници