Търсят под дърво и камък съмнителните Елхам и Попеску в Бургаско

Търсят под дърво и камък съмнителните Елхам и Попеску в Бургаско
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички места за настаняване в Бургаска област са обходени от полицаи, които са показвали на служителите разпечатки от личните документи на французойката от ирански произход Езида Елхам и Мимо Попеску, установи проверка на “24 часа”.

Столични хостели също са били проверявани.

Смятаните за свързани с “Ислямска държава” Езида Елхам и Мимо Попеску са напуснали територията на съседна държава с фалшивите си лични документи. Те обаче са влезли в България с истинските си лични документи, съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници.

Според последната информация, партньорска служба първоначално е подала информация на нашите спецслужби за фалшивата самоличност на двамата, а по-късно са уточнени и истинските им имена.

Висши полицаи обаче отказаха коментар с аргумента, че не могат да коментират теми, които засягат националната сигурност.

Припомняме, че неделя бе съобщено, че е засилено полицейското присъствие на места, където се събират много хора, включително летища и гари. Появиха се информации, че полицията издирва мъж и жена, за които се предполага, че са свързани с групировката „Ислямска държава". От МВР обясниха, че част от мерките са предприети от ГД „Национална полиция" за охрана на „Spirit of Burgas". Други действия на органите на реда били насочени към противодействие на незаконната миграция и разпространение на недействителни документи за самоличност.

#“Ислямска държава” #Езида Елхам #Мимо Попеску #Елхам #Попеску #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници