Над 40 души издирват дядо, изчезнал на Бузлуджа

Над 40 души издирват дядо, изчезнал на Бузлуджа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

85-годишен мъж изчезна из Балкана над Казанлък и след събора на социалистите на 1 август не е бил виждан. Над 40 души – полицаи, планински спасители и доброволци, заедно с 3 кучета, са тръгнали по следите му. Досега изчезналият мъж се издирваше сред близки и роднини, но от тази сутрин полицията и спасителите тръгват из района на връх Бузлуджа.

Предстои да бъдат обходени хиляди декари площ, за да бъде открит 85-годишният Дончо Дончев от София. На всеки 2 часа ще има сборен пункт, където спасителите ще се събират, за да обсъждат информацията и в какви посоки да продължават търсенето.

Инструкциите, които получиха преди започване на търсенето тази сутрин бяха изключително стриктни, за да не се допусне някой от хората в планината също да се изгуби. Те трябва да поддържат непрекъсната визуална връзка и да обхождат периметъра така, че да бъдат на около стотина метра един от друг.

Полицията в Стара Загора разпространи негово описание и се обръща към гражданите, ако някой има информация за местоположението на издирвания, да сигнализира в най-близкото полицейско управление.

Дончо Георгиев Дончев е висок около 160 - 165 см с пълно телосложение, пъстри очи, бяла коса и челна и теменна плешивост. Видян е за последно на 1 август на връх Бузлуджа на празника на БСП. Облечен е с риза с къси ръкави на оранжеви райета, тъмен панталон, сиво бял шлифер, зелена маскировъчна шапка тип бомбе, светло кафяви обувки. Носи със себе си зелена туристическа чанта, и бастун.

Припомняме, че на събора на левицата в събота починаха двама души. Възрастен социалист от град Златица почина на поляната под Бузлуджа по обяд. При втория случай, 55-годишна жена бе открита починала в палатката си в близост до хижа "малка Бузлуджа". Тя е лагерувала там от предния ден.

#Бузлуджа #събор #Казанлък #Балкан #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници