НАП: проверяваме всички печатни издания

НАП: проверяваме всички печатни издания
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ревизии за спазването на данъчното и осигурителното законодателство са възложени от НАП на всички издатели на централни печатни издания, съобщават от приходната агенция.

Информацията идва ден, след като в. "Сега" съобщи на сайта си, че данъчни инспектори са влезли в редакцията за ревизия. В публикацията се прави връзка с изказването на министър-председателят за "вестници бухалки", пишещи за съюза ГЕРБ-ДПС, който блокирал ключови реформи за страната.

Контролните производства обхващат периода на последните 5 години, като инспекторите ще проследят спазването на всички данъчни и осигурителните закони.

Доклад за данъчните рискове, изготвен през юни тази година сочи, че съществува риск от избягване на облагане в сектора на издателите на печатни издания и това е главната причина за започналите контролни производства. В допълнение, на значителна част от издателите не са възлагани ревизии от години и имат просрочени задължения към държавата.

В момента в приходната агенция се подготвя подобен анализ и по отношение на електронните издания, като не е изключено ревизии да бъдат възложени и на дружествата, които управляват онлайн издания, казват от НАП.

От НАП уточняват, че контролните производства нямат връзка с редакционната политика на изданията, а са част от рутинната практика на НАП за оценка на риска от избягване на облагане и контрол по спазването на законодателството, допълват от НАП. От началото на годината до момента от приходната агенция са възложили над 30 000 проверки и ревизии.

 

#НАП #печатни издания #проверка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници