Чудотворна вода бликна от Голямата базилика в Плиска

Чудотворна вода бликна от Голямата базилика в Плиска
A A+ A++ A

Чудотворна вода бликна при разкопките на Свещения кладенец на Голямата базилика в Плиска. Това съобщи в ефира на Нова телевизия в събота директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров. Според предсказание на баба Ванга държавата ни ще се оправи, когато от Свещения кладенец на Голямата базилика бликне вода.

По думите на Божидар Димитров, за да се случи пророчеството в чудотворната течност трябва да бъде окъпан и премиерът.

"Тъй като премиерът Бойко Борисов на 10 август ще бъде в региона, за да открие пътен възел Белокопитово на автомагистрала "Хемус" и ще посети и Голямата базилика, археолозите се надяват, че вече ще има достатъчно вода, за да окъпят за здраве и успех премиера", добавя още Божидар Димитров.

Голямата базилика е най-голямата сграда, построена от древните българи. За реставрацията й правителството на Борисов отпусна 500 000 лв., а Националният исторически музей организира кампания за набиране на средства (необходими са общо 8 милиона лева), често е оприличавана във форумите като "Българският Партенон" или "Българският Колизеум".

Там е бил вграден и ковчегът на първия български мъченик Боян Енравота.

С писмо до Божидар Димитров, изпълнителният директор на КРИБ Евгени Иванов е заявил, че на заседание на 18 юни т. г. управителният съвет е решил най-мощната организация на индустриалците в България да подкрепи финансово реставрацията на българския Партенон. Подобни намерения има и Камарата на строителите.

#Плиска #Голямата базилика #Божидар Димитров #НИМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Археология
Последно от Археология

Всички новини от Археология »