Майката на пребитото дете се върна в България

Майката на пребитото дете се върна в България
A A+ A++ A

Майката на 3-годишното дете, прието в "Пирогов" с опасност за живота след побой, се е прибрала в България веднага, след като е била уведомена за случилото се. Познавала е само едно от момчетата, пребили детето й, предаде БНР.

Невена Василева работи като цигулар на скандинавски пасажерски кораб. Наела 18-годишните Александър Донков и Патрик Първев да се грижат за малкия Христо. Двамата ще бъдат обвинени в опит за убийството на тригодишното дете.

Патрик Първев и Александър Донов вече са привлечени като обвиняеми в опит за убийство, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Обвинителите все още не зная дали детето е бито системно. Не е известно дали майката е наемала и преди двамата младежи и дали те са работили в агенция за детегледачи. Двамата не са криминално проявени и не са познати на прокуратурата.

Момченцето беше прието в "Пирогов" след побой в столичния квартал "Зона Б19". То е докарано в спешния център в коматозно състояние, с тежки травми и с опасност за живота.

"Детето има голям кръвоизлив в мозъка, а по крайниците, по лицето и по врата са установени и стари синини. Екипът констатира, че детето има хематоми, които са нови, и такива, които са от предишен период от време", съобщи директорът на пресцентъра на "Пирогов" Мария Порайзова.

Освен голям кръвоизлив на главата, детето има множество травми по крайниците, лицето и шията.

Има контузии и компресия на мозъка заради голямо количество кръв, която притиска мозъка. Детето е оперирано по спешност през нощта. В момента е настанено в реанимация. Състоянието му е много тежко.

Близки до разследването разказаха, че Христо е бил заливан от младежите с вода като наказание. Бил е душен и ритан. От няколко дни момченцето отказвало и да яде. В понеделник то изпаднало в тежко състояние и момчетата извикали съседите за помощ.

Майката е на 38 г. Завършила музикалната академия, където е изучавала цигулка. Свири в рок групата “Три и половина", нашумяла през 90-те, пише "24 часа". В артистичните среди Невена е позната като Малкия. Свирила е с известни български музиканти по рок фестивали, сред които Васко Кръпката и Милена.

През зимата с групата има участия по клубове в София и страната. През лятото пътува в чужбина. Свирят по круизни кораби за повече пари, както повечето от българските музиканти.

Невена Велинска е заминала за чужбина, за да осигури издръжката на детето си, за което се грижела сама. И друг път е пътувала за по-дълго време. За малкия Христо намирала детегледачки.

Преди последното си пътуване от началото на юли обаче не успяла да намери жена. Затова се свързала с двете момчета, които предлагали същата услуга.

Освен че живеели в апартамента ѝ, те получавали и над 1000 лева за услугата. Невена всеки ден звъняла, за да се интересува как е синът ѝ. Александър и Патрик често не вдигали телефоните си.

След като била уведомена за случката от полицията, тя се прибра във вторник по обяд в България и веднага отиде в “Пирогов", придружавана от колеги музиканти.

#дете #Пирогов #синини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници