Пациенти подариха ковчег и пирони на Здравната каса

Пациенти  подариха ковчег и пирони на Здравната каса
A A+ A++ A

Три пациентски организации подариха ковчег и пирони на Здравната каса.

Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България, Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит и Българско сдружение на болните от болест на Бехтерев протестират срещу решението от 1 август 4000 пациенти с ревматични заболявания да останат без лечение заради нови критерии на НЗОК.

„Търпението ни е изчерпано. Нямаме сили отново за болка и инвалидизация. Затова ще разчитаме да бъде разбран нашият отчаян, символичен подарък за НЗОК - ковчег и пирони.Защото с тези промени те забиват последният пирон в ковчега на болката и страданието ни!“, оплакаха се от организациите.

Според тях, основната цел, с която НЗОК подготвя промени в критериите за лечение с биологични лекарства има за цел редуциране на средствата, заплащани за лечение на хора с ревматични заболявания, а не желанието за качествено и адекватно лечение и проследяване на състоянието на същите.

Зам.-председателят на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България Боряна Ботева поясни, че всъщност биологичните лекарства са най-ефективният и съвременен метод за лечение на ревматични заболявания. Според нея, Здравната каса въвежда рестриктивни мерки, които ще доведат до влошаване на състоянието на пациентите. Ботева сподели, че всеки един пациент с подобно заболяване води ежедневна борба с болката, за да живее нормално.

#Здравната каса #НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници