50 хил. лв глоба ще отнесе Ветко Арабаджиев заради вишните на Японския

50 хил. лв глоба ще отнесе Ветко Арабаджиев заради вишните на Японския
A A+ A++ A

50 000 лв. глоба най-вероятно ще отнесе новият собственик на  хотел "Кемпински" в кв. Лозенец за това, че изкорени вишните, засадени още при откриването на най-луксозния за времето си хотел в столицата, наричан първоначално Японския.

На мястото на красивите японски вишни пловдивчанинът иска да засади палми, стана известно, след като по форумите се вдигна шум заради посегателството.  Сигурно за да импонират на новото име на хотела, иронизират анонимни коментатори по повод на решението на хотелиера да назове придобивката на името на жена си Маринела.

Кметът на квартал "Лозенец" Любомир Дреков е потвърдил пред "Дневник", че глобата за изкоренените вишни ще е от най-високия ред за юридически лица. Все пак общинарите са доволни, че вишните не са унищожени, а само извадени. Намерението е да бъдат преместени до суши бара.

Размерът на глобата зявиси от вида на дърветата, броя им, разположението им и най-вече от значението му. "Става дума за сграда на хотел със забележителна архитектура със световно значение, както и за уникалната й градина и емблематичните й вишневи дървета – символ на мястото от десетилетия", обяснява кметът на района.

Актът за нарушението вече е съставен и предстои да бъде изпратен. Ще бъде съставено наказателно постановление.

#Ветко Арабаджиев #вишни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници