Задържаха мъж от Петрич, разпространявал в нета сексуални извращения с деца

Задържаха мъж от Петрич, разпространявал в нета сексуални извращения с деца
Снимка: www.nbp.bg
A A+ A++ A

При специализирана полицейска операция служители на сектор "Киберпрестъпност" към ГДБОП и колегите им от РУ - Петрич задържаха Т.Х./34г./ от Петрич. Мъжът е заподозрян във връзки с международна организирана престъпна група, съобщиха от МВР.

Има данни, че Т.Х. участвал в престъпната група, създаваща и разпространяваща в глобалната мрежа материали, показващи брутални сцени на сексуално насилие и извращения с деца на възраст от 7 месеца до 13 години.

Установено е, че групата използвала специална криптирана Р2Р комуникационна платформа, с помощта на която обменяли по между си файловете с детска порнография. Целта на тази платформа била максимално да бъдат затруднени правоприлагащите органи, възпрепятствайки ги от проследяване и от установяване на участниците в тази престъпна група.

От дома на Т.Х. са открити десетки порнографски материали – видеоклипове и снимки, за създаването на които са използвани невръстни деца, основно момченца.

34-годишният мъж е направил пълни самопризнания за осъществяваната от него престъпна дейност. Повдигнато му е обвинение за притежание и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани деца - максимално предвиденото наказание е лишаване от свобода до 6 години.

#Петрич #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници