Русе е най-корумпираният град у нас, София - най-примерна

Русе е най-корумпираният град у нас, София - най-примерна
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Русе е най-корумпираният град в България. Това сочи проучване на „Барометър България“. Анкетата е проведена в пет града, като запитаните в столицата са дали най-много отрицателни отговори дали са им искали подкуп. Другите градове, където е направено проучването са Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. 

На въпрос дали им е искан подкуп отрицателно са отговорили 44% от запитаните софиянци. Всеки четвърти пък е казал, че са му поискали пари под масата. Всеки пети столичанин е на мнение, че корупцията в общината се увеличава, докато 18% мислят, че намалява. Близо 30% пък твърдят, че тя не е променила нивата си.

Като най-голям корупционен скандал в Столичната община е посочен този с бившия директор на „Топлофикация“ - София Валентин Димитров – Вальо Топлото. След него се нареждат делата срещу бившия кмет на града Стефан Софиянски. Проблемите в „Паркинги и гаражи“ е на трета позиция в тази класация.

С най-високо ниво на корупция сред институциите е посочена данъчната администрация. След нея се нареждат митниците, съдебната система, здравеопазването и полицията.

Най-одобряваният местен политик от столичани е кметът Йорданка Фандъкова. Евродепутатът Ангел Джамбазки и депутатът Вили Лилков са другите с най-голямо доверие сред софиянци.

#София #корупция #подкупи #Русе #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници