За мерки срещу екологичния рекет зоват инвеститори

За мерки срещу екологичния рекет зоват инвеститори
A A+ A++ A

Инвеститори призоваха правителството да предприеме мерки, включително законодателни, за да ограничи натиска на т.нар. екологичен рекет срещу бизнеса.

Това стана по време на дискусията „Деветте пътя към еврофондовете“.

„Трудно можем да се преборим с екологични организации, които непрекъснато обжалват всяко инвестиционно намерение. През последните месеци много такива организации се демаскираха, но според мен трябват законодателни мерки, за да спре този рекет, тъй като той влияе зле на инвестиционния климат“, коментира председателят на надзора на „Асарел Медет“ Лъчезар Цоцорков.

Премиерът Бойко Борисов отговори, че правителството може да вземе непосредствено мерки, единствено ако рекетът над бизнеса се прави от Министерството на околната среда и водите.

„Когато става въпрос за екологични организации, смятам, че по-удачно е вие, бизнесът, да организирате дискусии и да поканите тези екоорганизации, които обжалват, за да се разберете“, посъветва премиерът. По думите му не всички екоорганизации са рекетьори. „Някои подават полезни сигнали и вършат добра работа“, обобщи Борисов.


#бизнес #екологични организации #рекет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници