"Ранобудните студенти" скочиха срещу проф. Танев, бил слаб и некомепетентен

"Ранобудните студенти" скочиха срещу проф. Танев, бил слаб и некомепетентен
Проф. Тодор Танев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Групата "Ранобудните студенти" скочи срещу министъра на образованието проф. Тодор Танев. Причината е, че министерството реши да бъде увеличен броят на висшите училища и на приеманите студенти в тях. След като през февруари пет колежа бяха преобразувани във висши училища днес кабинетът увеличи броя на субсидираните от бюджета места за прием на студенти за учебната 2015/2016 г.

"По време на мандата на служебния министър на образованието Румяна Коларова, ние проведохме среща с нея и нейните заместници, на която ни увериха, че започват реформи в системата на висшето образование с цел намаляването на броя на висшите училища и прекратяване на практиката на източване на парите, предвидени за образование, от псевдоколежи и университети. В същата насока бяха и първите изказвания на министър Танев след като пое Министерството на образованието. В момента обаче виждаме, че се случва точно обратното. Образователната мафия за пореден път наложи своето над един слаб и некомпетентен министър", коментираха студентите на страницата си във Фейсбук.

Те питат професора: можете ли да аргументирате това ваше решение? Г-н Танев, каква е причината през тази година свободните места в университетите да стават още повече, при положение, че кандидатите за тях стават все по-малко?, Вие за държавата ли работите или за интересите на образователната мафия? Кой ви плаща заплатата?

#ранобудните студенти #студенти #Танев #Тодор Танев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници