Да не бързаме с изводите за видеото с полицаите, съветва психолог

Да не бързаме с изводите за видеото с полицаите, съветва психолог
Снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Не бих бързал да си правя изводи за видеото с полицаите. Полицията е репресивен орган и когато човек окаже съпротива, може да се стигне до такива ситуации, заяви криминалният психолог Тодор Тодоров по повод излъчените в последните дни видеозаписи, на които се вижда как полицаи упражняват насилие върху момче и момиче. Клипът бе показан в репортаж на "Господари на ефира", а веднага след това започна и проверка.

"За да се стигне до това, вероятно има някаква предистория, която ние не виждаме. Ако хората не подлежат на контрол, защото са неадекватни, тогава полицаите ще викнат и подкрепления. Ако е вярно, че девойката е отказала да си даде личната карта, в този случай полицията трябва да действа", коментира Тодоров в студиото на Нова телевизия.

Психологът подчерта, че не оправдава това, което се вижда на кадрите.

"Никой не е обяснил защо чак сега пускат това видео. Начинът, по който това видео стана известно, малко го опошлява", коментира той.

Според него различни хора и структури могат да имат изгода от реакциите, които предизвика видеото, като това може да е свързано и с полицейските протести: "Представете си сега те продължат да протестират за по-добри условия на труд, при положение, че цялото общество е настръхнало".

#Тодор Тодоров #Тодоров #насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници