МВнР с препоръки към българите, пътуващи към Гърция

МВнР с препоръки към българите, пътуващи към Гърция
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на външните работи изготви препоръки към българските граждани, на които им предстои пътуване до Гърция, във връзка с кризата в южната ни съседка.

Препоръчва се пътуващите с автомобили български граждани в Северна Гърция да напълнят резервоарите си с гориво на българска територия преди границата с Гърция, за да не изпаднат в затруднено положение още от началото на своя престой в страната или да бъдат принудени да търсят гориво по бензиностанциите, чакайки на дълги опашки в някои от курортните места. Бензиностанциите към момента приемат единствено заплащане в брой.

Не се препоръчва да се носят туби с бензин от България, тъй като това е незаконно в Гърция и би могло да доведе до реални проблеми при извършване на проверки от страна на гръцките полицейски и контролни органи, особено през летния пожароопасен сезон.

Гражданите ни трябва да си осигурят достатъчно пари в брой, както и да полагат особено внимание при опазването на същите, поради нарасналия брой на кражби по курортите

Също така не трябва да се разчита на теглене на пари от банкомати в Солун и Северна Гърция, които са не само трудно достъпни поради огромните опашки от чакащи хора пред тях, но много често в по-малките и отдалечени места не биват зареждани редовно с банкноти.         

Налице е липсата на някои основни и особено вносни стоки и лекарства в магазинната мрежа и аптеките в Северна Гърция, най-вече в по-малките населени места. В тази връзка се препоръчва гражданите да се снабдят с такива от нашата страна, преди влизане в Гърция.                                

 

#препоръки #криза #Гърция #банки #банкомати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници