Скандални факти за фалита на КТБ разкриват бившите директори

Скандални факти за фалита на КТБ разкриват бившите директори
A A+ A++ A

Кой и защо фалира Корпоративна търговска банка (КТБ)? Това питат освободените изпълнителни директори на банката в писмо, изпратено до медиите. То е адресирано до българското общество, но въпросите са насочени към компетентните институции.

В писмото освободените директори посочват, че по никакъв начин не са изненадани от поредния опит да се стовари върху бившето ръководство ефекта от всички преднамерени действия и бездействия на редица държавни органи и институции.

„Явно заложената първоначално цел за създаване на Временната комисия е била точно тази - да се оневинят политическите и регулаторните фактори и да се препотвърди внушаваната от години насам лъжа, че банката е политико-олигархическа структура, а не четвъртата по големина финансова институция в страната, осигуряваща финансовото обслужване на предприятия, формиращи 10% от брутния вътрешен продукт“, посочва отстраненото ръководство.

В обръщението си те изтъкват и факта, че временната парламентарна комисия, занимаваща се с казуса, нито веднъж не е пожелала да ги изслуша или да разгледа документите, които те са предоставили. Според тях това не е никак странно, тъй като в състава на комисията са включени лица, които имат пряка вина за случилото се с КТБ.

„Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси и досега не се е произнесла по жалбата за участието във въпросната комисия на господата Петър Чобанов и Йордан Цонев, макар че Министър-председателят Борисов посочи публично вината на г-н Чобанов за ликвидирането на КТБ“, се казва в писмото.

Пълния текст на писмото без редакторски корекции можете да прочетете в econ.bg.

#Корпоративна търговска банка #КТБ #директори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници