Българо-румънски полицейски екипи поемат Силистра и Кълъраш

Българо-румънски полицейски екипи поемат Силистра и Кълъраш
A A+ A++ A

Българо-румънски полицейски екипи започват работа от днес в районите на Силистра и румънския град Кълъраш, съобщи БТА. Екипите ще работят по график, съобразен с дните с очаквана висока интензивност на движението.

Българските и румънските полицаи ще патрулират общо 16 пъти до края на месец август - основно през почивните дни. Ще се контролират скоростните режими, неправилното изпреварване, употребата на алкохол, валидността на документите на шофьора и пътното превозно средство, техническото състояние на автомобилите, превозването на контрабандни цигари и стоки и на хора с нередовни документи за пребиваване.

Дейността на смесените екипи се основава на подписаните на 28 юни 2010 година в Гюргево "Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност по опазване на обществения ред от компетентните органи на България и Румъния". През тази година се осъществява
за шести пореден път.

Идеята за съвместни патрули всъщност има предистория. Преди малко повече от година властите в германските градове Дортмунд и Дуисбург се обърнаха към посолствата на Румъния и България да изпратят румънски и български полицаи в двата града.

"Те ще имат за задача да обяснят на своите сънародници, че мястото на боклука е в кофите за отпадъци и че трябва да се използват тоалетните, а не градинките на съседите", поясни тогава Медиафакс, позовавайки се на германското издание "Вестен".

#полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници