ЕС: Грешни документи провалиха сделка с Гърция

ЕС: Грешни документи провалиха сделка с Гърция
Александър Стуб
A A+ A++ A

Гърция стъписа финансовите министри от еврозоната с пакет грешни документи и на практика провали възможността за сделка към този момент. Медиите използват остри квалификации, една от които "фиаско".

Решаващите разговори въобще не започнаха и срещата, от която се очакваше изход от дълговата криза, приключи без резултат. Министрите прецениха, че няма време за разглеждане на изпратения със закъснение верен вариант на гръцките предложения.

Срещата на еврогрупата приключи само час след началото ѝ, като финансовият министър и бивш премиер на Финландия Александър Стуб съобщи, че "Работата продължава. Институциите оценяват предложенията". Това се възприема като еднозначен сигнал, че сделка не е постигната.

Обезсмисля се и свиканата за 20 часа довечера в Брюксел среща на върха между лидерите на страните от еврозоната. Четири часа преди събирането на 19-те президенти и премиери сигналите са противоречиви, като оптимистичният вариант е все пак заседание да има, защото без друго никой не е очаквал още днес да има решение.



#Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници