Цветелин Кънчев поиска наркотест на циганите и на агитките

Цветелин Кънчев поиска наркотест на циганите и на агитките
A A+ A++ A

Да се направи наркотест на участниците в безредиците в ромските квартали - и на ромите, и на агитките срещу тях. Това призова в студиото на Нова тв лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев.

„Аз много държа и на циганите, и на агитките, да бъде направен наркотест. Ще бъде много интересно”, каза Кънчев.

Тезата му е, че момчетата от агитките са искали да си изкарат някъде напрежението: „Левски” в криза, ЦСКА в криза, много им се насъбра". 

Според него етническото напрежение се политизира и то често пъти с абсолютно користни цели. По думите му представителите на ДПС яхат ромската тема и я използват, за да набират електорат.

"Смятам, че голяма част от напрежението в „Орландовци” и Гърмен се дължи на изявлението, което Лютви Местан направи след парламентарните избори и в което той благодари на българските роми", посочи председателят на "Евророма". Той прикани Местан да обясни подведен ли е бил или умишлено е опитал по този начин да отмъсти на българските роми, че не са гласували за партията му.

Незаконното строителство в цяла България трябва да бъде кардинално решен и всеки да понесе санкции, срещу които да узакони къщата си, смята Цветелин Кънчев. "У нас има повече от 10 хиляди незаконни ромски къщи. Ако една къща е средно по 50 квадрата и се наложи по 50 лева на квадрат санкция за узаконяване, по този начин в бюджета ще влязат над 25 милиона", изчислява той.

В същото време ако от цигани влязат 25 милиона, то от българското незаконно строителство ще влязат над 100 милиона, добави Кънчев.  

Евродепутатът Ангел Джамбазки застъпи обратна позиция -  да се премахнат ромските гета: "Ромите не са поникнали от земята. Ако премахнат гетата им, те ще се върнат там, откъдето са дошли", аргументира се той.



„Гетото е и Игнатево, и Градец. Това са гета на беззаконието. Идете и вижте как се живее, чуйте хората. Напрежението заради изборите са едната страна на монетата. Другата страна е липсата на социализация на това малцинство”, коментира евродепутатът и активист на ВМРО.

#Цветелин Кънчев #Ангел Джамбазки #цигани #роми #агитки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници