Борисов поиска да се изясни случаят с ген. Димитър Шивиков

Борисов поиска да се изясни случаят с ген. Димитър Шивиков
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов поиска случаят с ген. Димитър Шивиков, командир от 61-ва Стрямска бригада – Карлово, и подадената му оставка да се изясни. Това става ясно от правителствената стенограма от днешното заседание на Министерски съвет.

"С един анонимен сигнал един натовски генерал, един от най-харесваните в НАТО генерали напуска армията. А той е генерал с две мисии в Афганистан. Извинявам се, но не мога да не го коментирам - че отишли няколко негови приятели да му помогнат да си направи ремонт, анонимен сигнал по телефона във Военна полиция. А Военна полиция, без да си информира министъра, сглобява сигнал, праща го в прокуратурата, прокуратурата, вече на базата на този официален сигнал, почва работа, ДАНС му отнема допуска за класифицирана информация и той по смисъла на закона си подава оставката. Изключително достоен генерал", коментира премиерът пред министрите си.

Борисов моли военния министър да направи всичко необходимо, но без да се меси в съдебната власт.

"Не можеш да имаш началник на Военна полиция, който да вкарва генералите в прокуратурата без да ти докладва. Още повече, ако за друго министерство бих си го представил, за военното министерство, където йерархията е вертикална, не ми се вижда правилно. И с президентът, разговаряхме по тази тема с него, е разтревожен”, допълва министър-председателят.

#сигнал #ген. Димитър Шивиков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници