Лондонски музиканти пренасят Сохо, Камдън Таун и Шордич в София

Лондонски  музиканти пренасят Сохо, Камдън Таун и Шордич в София
A A+ A++ A

В края на месеца улиците на София ще звучат като тези на емблематичните лондонски квартали като Сохо, Камдън Таун и Шордич. SOFIA WELCOMES THE STREETS OF LONDON е серия от мини концерти, която започва на 29 юни и продължава до 7 юли.

Скаутите на Beefeater - Насо Русков от Babyface Clan и водещите на музикалното шоу Фалшименто подбраха деветима музиканти (или бъскъри, както ги наричат на Острова), които ще донесат със себе си цялата спонтанност, непринуденост и енергия на уличното изпълнение.

Деветима музиканти с девет вдъхновяващи истории, сред които тази на 21-годишната Софи де Батиста, спечелила официалното състезание за бъскъри, организирано от кмета на Лондон; Jazz Mino, финансирала издаването на първия си сингъл с изпълнения на укулеле в лондонското метро; Улфи Съндей, според когото използването на истинското име, когато си артист е претенциозно, затова избира псевдоним вдъхновен от любимия си писател и персонаж от Робинзон Крузо. Всеки от тях е намерил причина да излиза на улицата и да дава своята музика срещу това, което минувачът би му върнал в замяна - монети в шапката, подарък, пуснат в китарата или минута време.

"Уличните музиканти имат способността да променят града, страхотен пример за това е Камдън Таун, където човек може да свири спокойно без да нарушава немалкото лондонски регулации. Кварталът се превърна в тотално различно и артистично място и за всичко са виновни бъскърите" - това ни разказа Катрин Тарънт, която свири на улицата от 2 години и се запалила от баща си Рик, който го прави вече повече от 15 години. Жанровете варират от английски фолк, инди и поп до по-алтернативен звук, а инструментите са както класическите пиано и китара, така и по-нетрадиционното укулеле.

#София #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници