Радан Кънев иска трайно полицейско присъствие в гетата

Радан Кънев иска трайно полицейско присъствие в гетата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДБС Радан Кънев поиска трайно полицейско присъствие в ромските гета. Според неговия коментар по напрежението в столичния квартал "Орландовци", държавата трябвала да присъства там, където има проблем. Полицията с пожарния казус се справи, коментира лидерът на ДСБ действията на органите на реда. Законът трябва да важи за всички. Полицията трябва да присъства там не когато пожарът избухне, а за да не избухне, смята тъмносиният водач.

Умишлено проблемите се изострят преди избори, категоричен бе Кънев в сутрешния блок на бТВ в понеделник.. Проблемите са видими, те са навсякъде, изтъкна той. Не може да има решение на остър социален проблем, когато държавата стратегически се оттегля от него, убеден е Кънев. Държавата има монопол на насилието, според него.

По думите на Кънев, риск от политическа провокация във всеки един момент съществува. Според него моделът на интеграция се е провалил. Когато държавата се отдръпне, настъпва престъпността, подчерта Кънев. Според тъмносините вътрешният министър Румяна Бъчварова се справяла с поста си.

Радан Кънев е категоричен, че всеки лев, инвестиран в полицейско присъствие, щял да се върне под формата на по-малко кражби.

#Радан Кънев #Орландовци #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници