Топлофикация-София подменя над 100 км тръби до 2017 г.

Топлофикация-София подменя над 100 км тръби до 2017 г.
A A+ A++ A

До 2017 г. ще подменим над 100 км тръби, каза пред „Фокус” председателят на Съвета на директорите на „Топлофикация София” ЕАД инж. Любен Параланов. По думите му само през това лято ще бъдат подменени близо 37 км тръби, като ще се работи на 90 обекта в 15 районни общини.

„Топлопроводите в София са изградени основно през 70-80 години на миналия век. Тръбите имат живот около 25 години, а при добра поддръжка той може да се удължи до около 30 години. Техническите изисквания ни задължават да подменяме всяка година около 30 км от топлопроводите. От 990 км топлопреносна мрежа до сега са рехабилитирани едва 150 км”, обясни Параланов.

Той поднесе своите извинения от името на компанията на клиентите на „Топлофикация София”, но посочи, че ремонтите дейности са неизбежни, защото именно остарелите тръби са причината за честите аварии в системата.

„Компанията кандидатства за европейско финансиране с проект за повишаване на енергийната ефективност при преноса на топлинна енергия и получи безвъзмездна финансова помощ в размер на 9 042 000 лева от Международен
фонд „Козлодуй”. Така ще имаме възможност до 2017 г. да подменим над 100 км тръби”, каза още Параланов.

#радиатори #тръби #Топлофикация - София #топлофикация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници