Глоби за производители на фалшиво масло

Глоби за производители на фалшиво масло
A A+ A++ A

Българската агенция по безопасност на храните наложи санкции на трима производители на масло заради  нерегламентирано влагане на растителни мазнини, съобщиха от ведомството.

Нарушителите ще платят глоба в размер на по 4000 лева за две предприятия и 6000 лева – за трето, при което става дума за повторно нарушение от началото на годината.

 Българската агенция по безопасност на храните е изследвала 37 проби на масло за наличие на растителни мазнини от началото на годината . Лабораторните резултати са показали нерегламентирано влагане на растителни мазнини в 5 от пробите.

Наличната продукция от изследваните партиди следва да се изтегли от пазара. Тя може да се преетикетира и да се предлага на пазара като „Имитиращ продукт“, но не и като „Масло“.

„Маслата в които се откриват примеси са произведени от три компании. При две от тях, Хранинвест и Miltex, същото нарушение беше засечено при предишното ни изследване през 2014 и е очевидно, че тези фирми не са се повлияли нито от обществените негативни настроения, нито от надзора на БАБХ”, заявиха от Асоциация „Активни потребители”.

#Българската агенция по безопасност на храните #масло #Активни потребители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници