Найденов обеща по-евтин Великден

Найденов обеща по-евтин Великден
„Съпругата ми всяка година меси козунаци, аз имам две дъщери, които се надявам да продължат тази традиция”, обясни министърът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Този Великден няма да е по-скъп от обикновено, обеща земеделският министър Мирослав Найденов в коментар за цените на яйцата и козунаците.

„На пазара има яйца, които са по 23 стотинки. Това значи, че държавата си е свършила работата, щом цената падна от 50 стотинки“, каза още Найденов в петък сутринта по bTV.

Той подчерта, че призивът му към българските домакинства отпреди няколко дни – „Замесете собствени козунаци!“, е свързан с това да се запазят традициите на празника.

„Съпругата ми всяка година меси козунаци, аз имам две дъщери, които се надявам да продължат тази традиция“, обясни министърът.

„Освен това една проста сметка показва, че 1 кг истински козунак би трябвало да се продава за около 8-9 лева, но направен вкъщи, той излиза 4,50 лева или почти наполовина по-евтино“, поясни още Найденов.

Министърът се ангажира да съдейства за реализирането на кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден“, която тази година е насрочена за 12 май.

#Великден #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #цени #яйца #козунаци #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници