Хиляди протестиращи ловци блокираха София

Хиляди протестиращи ловци блокираха София
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хиляди ловци излязоха на протест в столицата. Протестното шествие блокира за кратко движението по основни улици в центъра на София. След това те се събраха на площад „Александър Невски”.

„В момента се извършва геноцид над дивата природа в България и това трябва да спре. Не искаме и административен натиск и силово раздробяване на ловните организации”, заяви главният секретар на Националното ловно движение Васил Василев, цитиран от Нова телевизия.

Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” е внесло 60 искания за промени в Закона за лова. Те настояват за бързо приемане на стратегия за ловното стопанство в България, както и за нови ясни правила и регламентирани отговорности. Искат забрана за лов на дива свиня в оградени и свободни площи, а също се обявяват и против поставянето на капани.

Депутатът от от ГЕРБ Цвета Караянчева обяви на брифинг в парламента, че протестът пред Народното събрание е политически.

Караянчева уточни, че когато са отишли при протестиращите, отвън са видели Мая Манолова и Светла Бъчварова от БСП.

„Това е политически протест. Заставаме твърдо зад министър Десислава Танева”, изтъкна тя. Според Караянчева всички решения в МЗХ се вземат открито и чрез отворен диалог.

#ловци #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници