Убиецът от Борисовата градина бил заснет в лице от камерите

Убиецът от Борисовата градина бил заснет в лице от камерите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предполагаемият убиец на 16-годишния ученик от софийската Търговско-банкова гимназия е бил заснет в лице от улични видеокамери. Това съобщава в. „Преса”, позовавайки се на свои източници сред разследващите престъплението.

Все още полицията не може да установи самоличността му.

Извършителят на жестокото деяние в Борисовата градина е младеж на възраст над 18 години. Видеозаписи от камерите на входа на метрото, както и тези на БНР показват как той бяга от Борисовата градина към паркинга на близката автокъща.

Това става минути след като момчето е било намушкано смъртоносно с нож. Предполага се, че местопрестъплението е до оградата на конната база в парка.

Във вторник (9 юни) вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви, че на записите е установено лице, което „по психопрофил отговаря на съучастник, извършител или свидетел на престъплението.

По-рано днес криминалният психолог Росен Йорданов изрази мнение, че убийството е инцидентно, непланирано дело вероятно на връстник на жертвата. Според експертът не е сигурно дали извършителят на престъплението би убил отново, но определено е човек с хулигански наклонности.

#убийство #Борисова градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници