Полицията издирва заподозрян за убийството в Борисовата градина

Полицията издирва заподозрян за убийството в Борисовата градина
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията издирва младеж, за който се предполага, че е свързан с убийството на 16-годишния младеж в Борисовата градина, съобщава БНТ. На 2 юни по обяд в бе открито тялото на момчето с прободни рани.

Криминалистите се опитват да идентифицират самоличността на издирвания. Той е на видима възраст близка до тази на убитото момче. Подозренията им са паднали върху конкретното лице след внимателен анализ на записи от видеонаблюдението до мястото на инцидента, записи от камери на частни имоти наоколо, както и на камери от метростанцията при Националния стадион.

Заподозреният като външни белези и поведение, което се наблюдава от записите, съвпада с изготвения от психолози профил на евентуалния убиец на Георги. Той няма криминално досие, не е познат на полицията.

По-рано психологът Младен Владимиров посочи, че според него 16-годишният младеж не е убит от хулигани.

„16-годишният Георги не е бил убит от хулигани. Те искат да манифестират това, което са направили, и не правят нещо, което после да не могат да го разкажат”, заяви той в ефира на Нова телевизия.

Според експерта версията, че нападателят (или нападателите) са били футболни фенове, щеше да е по-вероятна, ако момчето беше ударено с бокс или с палка.

„Ако беше грабеж, едва ли щяха да му оставят телефона да се обади. Едното пробождане поне лично мен ме кара да мисля, че е с идеята просто да се предпазиш в момента”, коментира Владимиров, като в същото време подчерта, че няма как да се знае със сигурност какво точно е изпитвал убиецът.

Той поясни, че хората, които носят оръжие, го правят за да се предпазят. "Това са хора с ниска самооценка. Обикновено удрят в гръб. Такива хора се страхуват от директен сблъсък. Друг случай, в който се носи оръжие, е ако имаш куче и трябва да го защитиш, ако то бъде нападнато от друго куче”, посочи още той.

#убийство #Борисова градина #заподозрян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници