Зоран Заев няма да ходи в Брюксел, обвини еврокомисар в пристрастност

Зоран Заев няма да ходи в Брюксел, обвини еврокомисар в пристрастност
Зоран Заев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на опозиционният Социалдемократически съюз на Македония няма да участва на лидерската среща на 10 юни в Брюксел, съобщи македонският сайт Нова.

Заев заяви, че еврокомисарят Йоханес Хан е пристрастен. Повод за коментара на опозиционера е, че Хан направил изказване във Вашингтон, което било пристрастно и щяло да повлияе на преговорите.

„Учудва оценката на еврокомисарят Хан за генерално положителния доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за последните избори в Македония. Нито ОССЕ, нито ЕС досега не са констатирали, че докладът за изборите е положителен. Допълнително записите от подслушваните телефонни разговори разкриха престъпната обстановка на изборите”, заявил Заев.

На лидерската среща в Брюксел на 10 юни трябваше партиите да намерят изход от политическата криза.

След дълги преговори с лидерите на основните македонски партии на 2 юни, еврокомисарят по разширяването на ЕС Йоханес Хан обяви, че в Македония ще има предсрочни парламентарни избори през април 2016 година. Дотогава или в т. нар. преходен период трябва да се променят избирателният закон и избирателните списъци.

По-рано през деня прокуратурата в Македония повдигна още едно обвинение срещу Зоран Заев.

Адвокатът на Заев потвърди, че обвинението е в корупция. Прокуратурата твърди, че Заев е поискал от предприемач от Струга 200 хиляди евро, за да завърши приватизацията на държавно землище.

Защитата твърди, че няма доказателства за това.

#Зоран Заев #Заев #Йоханес Хан #Хан #Брюксел #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници