Няма отхвърлена, но няма и водеща версия за убийството на Георги, заяви Бъчварова

Няма отхвърлена, но няма и водеща версия за убийството на Георги, заяви Бъчварова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма нито една отхвърлена версия за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина, но за съжаление няма и водеща версия. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в сутрешния блок на Нова телевизия в петък. Тя обясни, че полицията работи много интензивно. Огромна работа е да се установят всички лица, които са били край местопрестъплението по това време, обясни тя.

Бъчварова изрази съболезнованията си към родителите на ученика и призова всички хора, които са минавали по това време през местопрестъплението да съдействат на МВР, за да се разплете случаят.

Вицепремиерът коментира и случая с джебчийките в Игнатиево. "В мое лице и в лицето на сегашното ръководство на ОД на МВР във Варна няма политическо покровителство над Игнатиево", заяви категорично тя. 

Бъчварова съобщи, че новото ръководство на ОД на МВР във Варна веднага след излъчването на репортажа е организирало съвместната акция с НАП в Игнатиево. Тя добави, че е наредила проверка в Трето управление на МВР Варна, за което има сигнали, че дознатели и полицаи прикриват джебчийски кражби. Вътрешният министър заяви, че арестуваните в Игнатиево не са с присъди. По думите й, някои от тях имат прекратени дела, а по други не се работи. Относно информацията, че в Игнатиево ходели много политици, които подкрепяли местните джебчии, Бъчварова призова всеки, който има някаква информация и може да застане зад нея да излезе и да я каже.

Що се отнася до напрежението в община Гърмен, Бърварова обясни, че се търси начин за настаняване на ромските семейства в училище в съседно село. По повод струпването на футболни агитки в Гърмен, които "защитават българщината", Бъчварова заяви, че те най-вероятно са повикани от някой от жителите на селото и призова въпросът да не се политизира. 

 

#Гърмен #Игнатиево #Румяна Бъчварова #Борисова градина #Георги Игнатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници