Стар канал - причина за пропадането на част от бул. "Черни връх"

Стар канал - причина за пропадането на част от бул. "Черни връх"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стар канал, неизползван от години се оказа причина за пропадането на част от тротоара на бул. "Черни връх" в близост до строителството на новата линия на метрото.

Инцидентът стана рано тази сутрин (4 юни) малко преди 7:00 ч. На ръба на няколкометровата дупката като по чудо са останали два автомобила и не са се сринали в нея. По-късно те са преместени на сигурно място със специализирана техника.

От Столична община съобщиха, че проверка на дирекция "Контрол по строителството" към Столичната община е установила причината за пропадането на част от тротоара на бул. "Черни връх". Проверката е била направена съвместно е конструктори, геолози, както и с проектанта на обекта.

"Стар канал, който не се използва от години е причина за образувалата се каверна", каза арх. Влади Калинов, директор на "Контрол по строителството". Издадено е и предписание на строителите да изолират съоръжението. Фирма "Софийска вода" е ангажирана с предприемането на конкретни мерки по съоръжението.

От сутринта снимки на зейналия кратер се разпространяват в социалната мрежа Фейсбук. Хората се възмущават как може само на метри от дупката да вървят изкопните работи по столичното метро. Други коментират, че се е отворил вход към "долната земя", а трети се шегуват, че ще слизат в метрото без билет

#Черни връх #пропадане #канал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници