Роднини на насилника от Каменар искат смъртна присъда, съседи плашат с линч

Роднини на  насилника от Каменар искат смъртна присъда, съседи плашат с линч
Болницата, в която е настанена малката Станка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Роднини на 25-годишният Мюмюш от село Каменар, който преби и нахапа детето си, искат смъртно наказание за насилника. Те недоумяват как е възможно за такова престъпление максималната присъда да е 5 години.

„Този човек, ако открадне 5 кила желязо да си храни семейството и децата, ще го осъдят на 2-3 години. А за педофилите таванът е 5 години. Какво правим ние, в каква държава живеем? Предлагаме доживотна, да не излизат от затвора такива“, заяви съседът Христо от квартал "Масуда" във Варна пред Би Ти Ви.

Съседите разказаха, че бащата пребивал до припадък детето, което е на година и девет месеца. Изхвърлял млякото му, за да умре от глад. Пребивал е от бой и жена си, която е 22-годишна. Връзвал я, за да не може да избяга и да се оплаче в полицията.

Когато полицията дошла да го арестува, защото майката подала сигнал и детето било прието в болница в критично състояние, Мюмюш се опитал да избяга, но съседите му го хванали и го предали на властите.

Хората с деца заявиха, че ако Мюмюш се върне в квартала, „Ще стане убийство“. Те бяха категорични, че не искат този човек да се появява сред тях. „Да умре“, чуха се гласове.

Роднини споделиха, че Мюмюш бил безработен и вземал наркотици.

Малката Станка остава в кома и на командно дишане. Лекарите в болницата във Варна са я интубирали, но детенцето на година и девет месеца остава в кома, лекарите се борят за живота му.

#Мюмюш #Каменар #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници