Пернишки полицаи се срещнаха с ромски лидери

Пернишки полицаи се срещнаха с ромски лидери
Ръководството на ОДМВР–Перник се срещна с лидерите на седем организации и двама представители на ромски махали в Перник. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Ръководството на ОДМВР–Перник се срещна с лидерите на седем организации и двама представители на ромски махали в Перник.

Целта на срещата е подобряване на комуникацията между органите на реда и представителите на общността, диференциране на проблемите в ромските квартали и подобряване на обществения ред в тях, съобщиха от МВР.

„Идеята ни е да сме абсолютно открити, да разглеждаме проблемите по същество и където можем, да помогнем, да си сътрудничим, за да се вземат своевременни превантивни мерки“, заяви комисар Димитров.

Председателят на Конфедерацията на ромите „Европа“ Любчо Харалампиев бе категоричен, че проблеми има и основната причина е високата безработица сред ромското население.

Той заяви твърдата си позиция от свое име и от името на останалите присъстващи, че формалните лидери са съдействали на органите на реда и ще продължават да го правят.

Според лидерите един от пътищата за подобряване на обществения ред е назначаването на полицаи и охранители от ромски произход. Това ще доведе до постепенна интеграция и открояване на специфичните проблеми, смятат те.

Комисар Димитров бе категоричен, че всички роми, които покрият изискванията за служители на реда или охранители, са добре дошли в редиците на правоохранителната система.

#среща #Перник #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници