Българите в Гърмен ще си купуват пистолети

Българите в Гърмен ще си купуват пистолети
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Напрежението между българското и ромското население в Гърмен расте. Граждани се оплакаха, че многократно са подавали жалби срещу ромски кражби, но от полицията ги отхвърлят като маловажни.

Дядо Божик разказа пред камерите на Би Ти Ви как роми са го обирали многократно, подавал жалби, но те били определяни като маловажни. Той има пистолет, който показа. Твърди, че го притежава напълно законно. Други потърпевши заплашиха със саморазправа, ако полицията не ги пази. Много хора заявиха, че ще си купят пистолети.

В същото време шефът на МВР-Благоевград Христо Разсолков обяви, че официално подадените жалби за битова престъпност в Гърмен са само 4.

„Мисля, че регионът е сравнително спокоен на фона и на цялата дирекция и на цялата страна. Апелирам да се подават сигнали”, призова полицейският шеф.

Събралите се хора попитаха властите също защо ромите, които са неграмотни, имат шофьорски книжки.

„Дошли са в нашите ниви и са си направили къщи, ядат ни реколтата. Три съдебни решения имам и не мога да си взема земята, защото един циганин си е построил къща и тя вече е узаконена”, разказа жител на Гърмен.

Според директора полицията без диалог между българите и ромите няма да се реши проблемът в селото.

#Гърмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници