Ксавие дьо Кабан: Банка изчезна заради олигарх, а не заради контрола

Ксавие дьо Кабан: Банка изчезна заради олигарх, а не заради контрола
A A+ A++ A

"Не казах нищо повече от това, което българите вече знаят за проблемите в правосъдната система, каза френският посланик Ксавие дьо Кабан на дискусията "Гражданският глас срещу корупцията - кой чува?" и даде пример: как една банка изчезна в резултат на атаката на друг олигарх, а не защото правосъдните органи или контролните си бяха свършили работата.

Дипломатът получи отличие на форума, организиран от инициативата "Правосъдие за всеки", заради действията му свързани със съдебната реформа.

Ксавие дьо Кабан се прочу с изказването си по адрес на съдия Румяна Ченалова, станала по думите му проводник на неправомерни апетити по делото "Белведере В българската съдебна система има "гнили ябълки", каза дипломатът.

Дьо Кабан каза, че не заслужава отличие, защото всичко, което е казал, се знае отдавна от хората. По думите му насърчавани трябва да бъдат "магистратите, които се бунтуват срещу поведението на своите колеги".

"Не чуждестранните посланици ще предизвикат реформа и ще сложат край на криминалността,  вие българите. Може да го направите и трябва да го изисквате. Вие възпрепятствахте един от тези олигарси, да застане начело на службите преди две години Имам доверие, като видях вашата страна как се бунтува и в края на осемдесетте. Желая ви успех и късмет", каза още Кабан.

#Ксавие дьо Кабан #отличие #гнили ябълки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници