Няма арестувани за убийството на Йордан Динов

Няма арестувани за убийството на Йордан Динов
Йордан Динов е управител за Благоевградска област на букмейкърски пунктове Planet win–365, които са под шапката на австрийската фирма „Скай Спорт - 365 - България“ ООД. Снимка: „Струма“
A A+ A++ A

Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов заяви, че все още няма арестуван за убийството на 40-годишния Йордан Динов в центъра на София в сряда, 4 април.

„Издирва се извършителят на убийството, както и свидетели на случилото се“, посочи Йорданов, цитиран от БГНЕС

От МВР продължават да събират информация по отношение на дейността на благоевградския бизнесмен.

„Мъжът е регистриран за незаконен хазарт. Тук, на територията на София, няма адресна регистрация“, заяви говорителят на СДВР Нели Иванова, която бе на местопрестъплението.

„На този етап не можем да кажем дали е живеел в София, или е дошъл дотук“, обясни тя. На въпрос каква е връзката между бившия кмет на Благоевград Костадин Паскалев и убийството, тъй като бившият кмет е забелязан наблизо, Нели Иванова каза, че на този етап е твърде рано да се говори за връзки с други хора.

Иванова каза още, че в момента се издирват свидетели на инцидента, които тепърва ще бъдат разпитани.

„Това, което мога да кажа, е, че в него е намерена голяма сума пари в евро и в лева. Сумата се уточнява в момента“, добави Иванова.

Стреляно е в главата, но не може да се каже колко пъти. Уточнява се все още дали Динов е бил сам в момента на убийството.

„Баща му д-р Петър Динов ми е личен и много добър приятел и когато прочетох за убийството на сина му, отидох веднага“, така Костадин Паскалев обясни за БГНЕС присъствието си на местопрестъплението.

Йордан Динов е управител за Благоевградска област на букмейкърски пунктове Planet win-365, които са под шапката на австрийската фирма „Скай Спорт - 365 - България“ ООД.

Пунктовете са многократно проверявани от МВР, извършени са няколко операции на ГДБОП за черно тото и незаконно залагане в интернет. Последната акция на ГДБОП срещу тези пунктове е от 12 март тази година.

Йордан Динов е син на известения благоевградски гинеколог доктор Петър Динов, който завежда АГ отделение в частната болница в Дупница.

Букмейкърските пунктове на Йордан Динов в Благоевград спряха по обяд днес да приемат клиенти и залози след новината за разстрела на управителя им.

Пунктовете на Planet win-365 в Благоевград на убития тази сутрин управител са на бул. „Джеймс Баучер“ и в жк „Ален мак“. Такива има и във всички по-големи градове в областите Петрич, Сандански, Гоце Делчев и др.

Случаят е поет от криминалисти от сектор „Престъпления против личността“ и колегите им от столичното Пето районно управление.

#убийство #София #благоевградчанин #Йордан Динов #Костадин Паскалев #Нели Иванова #директор на СДВР #старши комисар Валери Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници