Експерт по сигурност: Не е имало опасност за живота на Борисов

Експерт по сигурност: Не е имало опасност за живота на Борисов
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не е имало опасност за живота на премиера, тъй като той е бил в полезрението на личната му охрана. Това коментира експертът по сигурност и антитероризъм Славчо Велков по повод вчерашния пропуск на НСО.

Малко преди началото на конференция, посветена на усвояването на еврофондовете, близо до Борисов се появи добре облечен, но неадекватен човек. Той размаха монета и започна да обяснява, че на нея не пишело Република България, а България, което било пропуск.

Това шокира присъстващите, които се чудеха къде е охраната. Малко след това той бе отведен от президиума от служителите на НСО.

Пробивът в сигурността стана факт въпреки засилените мерки за сигурност и преминаването през скенери на всички присъстващи, както и на техните вещи.

"Това е повод НСО да направи извод, че хора, които са сравнително добре облечени, могат да присъстват на подобни мероприятия. Видно е обаче, че охранителите следяха неговите действия”, изказа мнение Велков в ефира на Нова телевизия.

Не за първи път става въпрос дали животът на Борисов е застрапшн. След оставката на първото правителство с премиер Бойко Борисов, самият той заяви от парламентарната трибуна, че по време на предишните парламентарни избори през 2009 г. лидерът на ДПС Ахмед Доган е поръчал атентат срещу него. Данните били от чужда разузнавателна служба. По повод това изказване на Борисов започна проверка дали наистина е имало такова нещо. В същото време от ДПС заявиха, че това е набеждаване и поискаха разследване срещу Борисов.

По-късно стана ясно, че въпросният сигнал, който стигнал до Борисов е принтиран лист хартия, дошъл от балканска държава. В него се обяснявало, че Доган искал да премахне Борисов, докато е главен секретар на МВР, и да заеме поста му. До подвеждане под отговорност на Борисов не се достигна, тъй като „документът" не се счита за класифицирана информация.

#Бойко Борисов #НСО #сигурност #експерт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници