БСП отлага пленум заради конгреса на ПЕС

БСП отлага пленум заради конгреса на ПЕС
A A+ A++ A

БСП отлага пленума си заради конгреса на ПЕС, на който се очаква Сергей Станишев да бъде преизбран за президент на европейските социалисти. Той ще се състои на 12 и 13 юни в Будапеща.

Първоначалното намерение на соцръководството беше "пленумът на истината" да бъде до края на май. До идеята за него се стигна, след като на последното заседание на Националния съвет Явор Куюмджиев поиска оставката на Драгомир Стойнев като заместник-председател на партията и едно от обвиненията му бе за провал на енергийните проекти.

Тъй като на заседанието тогава отсъстваха и самият Стойнев, и Сергей Станишев, към когото задочно е имало въпроси за кабинета "Орешарски", ръководството обеща да има нарочен пленум по темата. На него червените са се заканили да изчистят веднъж завинаги дрязгите помежду си по повод управлението на БСП и ДПС, и да сложат точка на темата, пише "24 часа".

Очаква се заседанието да е през втората половина на юни. Не е сега моментът да скачаме срещу Станишев, той трябва да има единна подкрепа от БСП преди предстоящия конгрес на ПЕС, коментираха от "Позитано" 20. Станишев пък започна кампанията си с нарочен сайт в интернет и профил във фейсбук. /ДД

#БСП #пленум #конгрес #ПЕС #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници