Контрапротест в Петрич: Жители излязоха в подкрепа на кмета

Контрапротест в Петрич: Жители излязоха в подкрепа на кмета
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Контрапротест се провежда в Петрич. Около 300 души се събраха тази сутрин пред общината, за да подкрепят кметския екип начело с Вельо Илиев. Поддръжниците му правят митинг в отговор на действията на противниците на "шуробаджанащината", ширеща се в общината, които вчера (19 май) блокираха за кратко пътя за Гърция.

Двуполюсният модел на протестите беше провокиран от втвърдената позиция за голяма част от бизнеса и жителите в южния град, които вчера поискаха не само оставки, но и затвор за кмета и част от екипа му с обвинения за злоупотреба с власт и корупционни схеми при възлагането на обществени поръчки. Браншови и неправителствени организации излязоха с открито писмо до основните институции в страната и държавното обвинение, в което поискаха спешни мерки за ограничаване на "местния феодализъм".

Вчера (19 май) около 200 души блокираха пътя за Гърция в района на Петрич. Митингът в района на зеленчуковата борса на с. Кърналово бе граждански и бе под мотото "Стоп на злоупотребите и корупцията в община Петрич". Протестиращите пристигнаха с 10-ина строителни машини, върху които имаш плакати с текст: "Вельо, върви си", "Не на кмета-феодал", "Вельо, 15 години стигат", "Петрич – Вельова държава", "Г-н прокурор, няма големи и малки крадци", "Г-н Цацаров, елате в Петрич" и мн. други.

Окръжна прокуратура – Благоевград вече се самосезира и разпореди проверка на кмета и заместник-кмета на Община Петрич във връзка с възлагане на обществени поръчки без конкурс. В хода на проверката ще бъдат изискани всички документи, които се отнасят до възлагането и изпълнението на обществените поръчки в Община Петрич. Предстоят разпити на кмета и заместник-кмета на Община Петрич, както и на длъжностни лица от общинската администрация.

След като стана ясно, че поддръжници на общинското ръководство организират контрапротест, партийни лидери от Петрич призоваха своите членове и симпатизанти, както и недоволните от управлението жители на Петрич, да не се поддават на провокации и да не излизат на традиционния протест пред общината. Полицията, обаче е на крак, защото вероятността да се стигне до сблъсъци е реална.

#протест #контрапротест #Петрич #кмет #Вельо Илиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници