Рекорден брой български автори на Панаира на книгата в НДК

Рекорден брой български автори на Панаира на книгата в НДК
Снимка: Пролетен панаир на книгата
A A+ A++ A

Рекордно участие в “Пролетния панаир на книгата” в Централното фоайе на Националния дворец на културата. На панаира се представят 100 изложители, събитията в културната програма са над 60 с участието на над 50 български автори.

“Това са едни от най-хубавите дни в Двореца, когато тези огромни пространства се оказват тесни, защото са пълни с книги. В следващите дни хиляди хора навеждат поглед и четат книги. Панаирът на книгата е много важен момент за мен, защото виждам едни хора, които всеки ден, със своята работа, правят възможна българската култура - това са българските издатели. Те са вече не само наши партньори, а и приятели на Двореца”, заяви в началото на откриването директора на НДК Мирослав Боршош.

Той напомни известния цитат на свeти Августин Блажени: “Много е хубаво да получиш подарък библиотека, но още по-хубаво е да можеш сам да си я направиш” и изрази надежда, че след дните на Панаира на книгата в Двореца библиотеките на много хора ще станат по-богати.

“Това е най-големият “Пролетен панаир на книгата”, тъй като надхвърлихме 1000 кв. м. площ, което визуално може да бъде представено, че е от партера на НДК, през полуетажите, чак до третия етаж на Двореца”, заяви председателят на УС на Асоциация “Българска книга” Веселин Тодоров.

#НДК #Мирослав Боршош #Боршош

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници