Софиянци пак скочиха срещу Топлофикация

Софиянци пак скочиха срещу Топлофикация
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софиянци пак скочиха срещу Топлофикация. Граждани излязоха на пореден протест. Те се бяха събрали пред сградата на Столична община, докато вътре се провеждаше заседание на Столичния общински съвет.

Хората са недоволни от високите сметки и нечестните фактури. Символично гражданите запалиха свещи в градинката пред общината, за да покажат как дружеството ги закопава. Те бяха приготвили и "некролози", на които пишеше "Тъжен помен за Топлофикация - Ти сгряваше живота ни, почивай в мир", както и "Топлофикация-София - Без теб животът е прекрасен, благодарим, че ни остави, Амин".



Цветанка Цанева е клиент на столичното парно и за трети път излиза на протест в София. "Организираме го, защото непрекъснато ходим по всички възможни институции в България и искаме да се чуят исканията ни и да бъдат сложени в Нормативната уредба, но никой не ни обръща внимание. Единственият начин да ни чуят е да излезем на улицата", категорична е жената.

Тя поясни, че исканията им са всеки клиент да има индивидуален договор и топлинната енергия да бъде измервана, а не изчислявана по някакви измислени формули в методиката.

"Топлофикация" ме ощетява с две неща най-много - първото е начинът на изчисляване на разхода на топлинна енергия за топла вода и за това, че живея на втория етаж и плащам два пъти сградна инсталация, а съседът ми, който живее на 14-ти етаж плаща една сградна инсталация. Изчисленията по единия и другия начин стават по различни способи, което не е правилно и противоречи на Закона за собствеността", каза още Цанева.

#топлофикация #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници