Партиите се обединяват срещу интернет троловете, подписват споразумение

Партиите се обединяват срещу интернет троловете, подписват споразумение
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Партиите се обединяват срещу интернет троловете. Те са изразили желание да подпишат споразумение, че няма да се възползват от платената любов и платената омраза в интернет пространството. Това съобщи Антони Тренчев в ефира на Би Ти Ви след провелата се днес среща под наслов „Интернет. Правила. Политика”, организирана именно от Тренчев.

По думите му разискваните проблеми за интернет троловете са дали добри резултати. На срещата са присъствали политици, IT специалисти и журналисти, които единодушно са подкрепили борбата срещу интернет троловете.

„Всички партии са съгласни. Другата седмица ще има тържествено подписване на споразумението в парламента”, поясни Тренчев.

Въпреки готовността на политиците да се включат в борбата срещу троловете народният представител поясни, че проблемът няма да се реши изцяло. С по-строгото следене на това достъпът на платените потребители в интернет ще бъде значително намален.

„Колегите от медиите заложиха на саморегулация с по-високи изисквания”, поясни още Тренчев. Подобен контрол ще включва по-сериозни изисквания при регистрацията на потребители в дискусионни форуми, както и коментиране на новинарски материали в интернет. „В момента също има саморегулиращи се сайтове, които забраняват коментарите временно върху дадени материали”, добави още той.

За сега няма наказания за троловете. Една от причините е и че доказването и откриването на даден потребител, който е познат като интернет трол, е изключително трудно. IP адрес може да се разкрие само със съдебна заповед, която предполага по-сериозно притеснение. „Подобна заповед може да се издаде, ако има опасност за националната сигурност, например”, поясни още Тренчев.

По данни от експерти в България действат между 1000 и 2000 интернет тролове.

#тролове #интернет #Антони Тренчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници