Златко Баретата и групата му на съд за наркотици

Златко Баретата и групата му на съд  за наркотици
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу десетима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, ръководена от Златомир Иванов - Баретата, съобщиха от прокуратурата.  

На Златомир Иванов са повдигнати две обвинения - като ръководител на организирана престъпна група и за кражба на лек автомобил на стойност 27 900 лв.  

На петима от престъпната структура – Ивайло Борисов, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Петър Цветанов и Тодор Цветанов са повдигнати обвинения за участие в престъпната група. Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Галин Лазаров и Добромир Добрев са обвинени освен за участие в групата, и за притежание и разпространение на наркотици. На Добрев е повдигнато обвинение и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

Според събраните доказателства групата е действала от октомври 2011 г. по Южното Черноморие, в София и Казанлък. Имала е висока степен на организираност и точно определени функции на всеки от участниците на съответното ниво. Златомир Иванов ръководил дейността й до 29 януари 2013г., когато срещу него бе извършен неуспешен опит за убийство. След това групата е продължила дейността си без формален ръководител до задържането
на участниците.

Златомир Иванов е контактувал единствено с намиращите се под него в йерархията Ивайло Борисов и Златко Гочев. Те от своя страна организирали същинското разпространение на наркотици (предимно кокаин, марихуана и амфетамини с високо качество), набирали дилъри и събирали парите от продажбата.

#Златомир Иванов - Баретата #съд #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници