Не е бил пиян, навикват го, твърдят близки на шофьора от Яхиново

Не е бил пиян, навикват го, твърдят близки на шофьора от Яхиново
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близките на 18-годишния Емил, който причини тежката катастрофа в Яхиново, не вярват, че е карал пиян, нито че се е движил с висока скорост. Според тях е най-лесно да се прехвърли вината на момчето, понеже е загинало.

„Беше си събрал 800 лева, дядо му му даде 500 лв. Имаше още 300 лв. от работата. Ходил е с дни в София да си търси кола", разказа майката на Емил пред Нова телевизия. Тя каза също, че Емил работил като строител на две места, за да събере пари за кола. Останал без баща през 2004 г. и оттогава живеели много трудно.

„Там все стават такива бели, залитна от пясък, от мокро и стана белята. Аз и да бях казал на шофьора да не кара бързо, нямаше сигурно да ме послуша. Той си беше такъв - ти му говориш нещо, той друго прави", казва Светльо, който бил в колата зад шофьора и по чудо оцелял. Емил карал колата с над 100 километра в час.

Емил взел книжка два месеца преди катастрофата. По време на катастрофата бил пиян.

В неделя вечерта петима души загинаха след тежка катастрофа в дупнишкото село. Други двама са тежко ранени след като лек автомобил се удари в електрически стълб.

Във вторник сутринта родители на убити в катастрофи деца поискаха въвеждането на драстични глоби за нарушаване правилата на пътя и по-тежки присъди за шофьорите, отнели живот.

Мирослава Асенова, чиято дъщеря Съни бе убита от таксиметров шофьор на „Цариградско шосе" в София, настоя за спешна намеса на държавата.Тя разказа, че след като признал вината си, таксиметровият шофьор е получил присъда от 9 години.

"Въпреки това, убиецът си живее вкъщи, работи си спокойно, пие си на воля. Той е в общежитие от отворен тип", сподели Асенова пред Би Ти Ви.

#Емил #Яхиново #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници