Пореден ден на протести на металурзите

Пореден ден на протести на металурзите
Миналата седмица бизнесменът Валентин Захариев заяви, че пари за работниците са намерени, но се търсят банкови обезпечения. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

За пореден ден металурзите от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали ще блокират пътя към Хасково.

Въпреки че през почивните дни работниците получиха по 325 лева еднократна социална помощ от държавата, те се заканиха, че ако до петък не получат всичките си дължими пари, във вторник ще пренесат протестите си в столицата.

От КНСБ са категорични, че първият протест в София ще бъде пред офиса на собственика на комбината „Интертръст“.

Миналата седмица бизнесменът Валентин Захариев заяви, че пари за работниците са намерени, но се търсят банкови обезпечения. Работниците от ОЦК протестират от началото на март.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов при посещението си в Кърджали изрази убедеността си, че до към края на тази седмицата преговарящите ще се разберат и производството ще стартира отново.

Включително имало възможност да продължи строителството на новия цинков завод и да бъде монтирана модерната инсталация, която в момента стои на склад в „Кремиковци“.

В преговорите ставало дума и за идването на нов собственик на ОЦК след оттеглянето на Валентин Захариев. По думите на Борисов след завръщането си в България лично вицепремиерът Симеон Дянков щял да се занимава с казуса ОЦК.

#Кремиковци #България #вицепремиер #Симеон Дянков #премиер #Бойко Борисов #Валентин Захариев #„Интертръст“ #София #КНСБ #Хасково #заплати #протест #Кърджали #ОЦК #Оловно-цинковия комбинат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"