Симпатизанти на БСП отбелязват Деня на труда (СНИМКИ)

Симпатизанти на БСП отбелязват Деня на труда  (СНИМКИ)
Снимки: Даниел Димитров
A A+ A++ A

Симпатизанти на БСП отбелязват днес 1 май под мотото "Време за солидарност" с традиционно шествие по случай Деня на труда.

Ръководството на левицата, начело с лидера Михаил Миков, оглави шествието, което тръгна малко след 10:30 ч. от площад "Народно събрание" към Борисовата градина. Подобни инициативи се организират и в други градове в страната.

 

"Тук сме, за да кажем: "повече справедливост, повече солидарност". Тук сме за защита на индивидуалните и колективни права, за които хората са се жертвали, а днес някак си се приемат като нормални. Тези права трябва да се отстояват всеки ден", обяви Миков.

 

Той посочи още, че хората са притиснати да работят много заради кризата и често не се спазва трудовото законодателство. В България условията за труд са лошо и това се доказа най-вече от трагичните инциденти, които отнеха живота на работници по време на работа, каза Миков.

 

 

Зад основния транспарант, повел митинга на левицата, са още Мая Манолова, Жельо Бойчев, депутати от групата на  "БСП - Лява България", членове на Националния съвет на партията и младежи. В Борисовата градина е първомайският митинг и откриване на празника на в. "Дума" и левия печат, които отбелязват 25 години от своето създаване.

 

 

"Това е ден, писан с кръв, който ни подсеща, че 2 века работещите се борят за своите права", каза Миков на митинга в Борисовата градина и припомни, че до 1918 година България няма 8-часов работен ден, а до 1936 година - няма право на отпуска.

 

 

1 май не е само ден на социалистите, на политиците и синдикатите, а на онези 272 000 души, най-бедните работещи в Европа, на които днешното правителство отне по 408 лева, по 408 хляба на тези работещи бедни, каза Миков.

 

 

 

 

 

 

#симпатизанти #БСП #1 май #шествие #Деня на труда #Ден на труда #празник #Михаил Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници