Адекватна реакция на Бъчварова, но дълговете трябва да се плащат, коментират експерти за ТВ7

Адекватна реакция на Бъчварова, но дълговете трябва да се плащат, коментират експерти за ТВ7
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Обществото не е готово да махне с ръка и да каже - "Миналото на тази телевизия няма значение". Телевизията е субект, която говори със своите гласове. За съжаление обаче, обществото не може да плати дълговете на тази телевизия."

Това заяви шефът на СЕМ Георги Лозанов в ефира на бТВ в четвъртък сутрин, по повод опита за отнемане на техниката на ТВ7 заради неизплатени дългове.

"Според мен интересното в случая не е това, че акцията се проведе на живо, а това, че целта е била спиране на телевизията. Защо са искали да я спрат? За да ги стреснат ли? Целта е вероятно телевизията да се обезцени, да изчезне, да няма кадри и платформа и да се купи на безценица. Методите, които наблюдавахме вчера, са начинът на действие на задкулисието", допълни от своя страна журналистът Иван Гарелов.

По думите му, в поведението на Борисов и Бъчварова има нов елемент - реакцията им беше съвсем навременна. 

И Лозанов, и Гарелов се обединиха около тезата, че ТВ7 търси спонсор, който да дойде и да плати дълга. За момента обаче, такъв няма.

Междувременно, в ефира на ТВ7 ситуацията с множеството полицаи пред телевизията коментира и ген. Атанас Атанасов - председателят на Комисията по ред и сигурност в парламента. "Разследвайте като журналисти кой е виновен в случая. Дълговете трябва да се събират, това е рутинна дейност. Аз искам да се спра на този въпрос - предлагана е схема за изплащане на дълговете, което трябва да бъде обяснено и да се изясни въпроса кого обслужват синдиците", коментира той. 

"Важното е да бъдат посочени отговорниците, но трябва да отбележа адекватната реакция на министър Бъчварова", добави още той.

Журналисти в сутрешния блок на Нова телевизия също коментираха случая с ТВ7. "Аз не чух тези журналисти, които размахваха микрофоните като бухалка, да кажат поне едно "Съжалявам!", коментира репортерът Иван Бедров. По думите му, цяла България чака от тях да се извинят.

"Аз се уплаших, настръхнаха ми косите. Гледката е фашизъм - да, дължиш пари, но като сме равни пред закона, да не става дума за отмъщение. Борисов направи огромна грешка да говори за неща от миналото, как са му разболяли детето, което поставя ситуацията в контекста на вендетата", бе на мнение Люба Кулезич.

#ТВ7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници